Succesvol IICH Groningen voor Hilde

Gepubliceerd op 30 december 2016 om 15:42

Vrijdag 23 december stond de klasse B springen op het programma tijdens IICH Groningen in de Van der Valk hallen te Zuidbroek. Hilde had Gin-Tonic meegenomen. In het klassiek was Gin-Tonic nog een beetje onder de indruk van de omgeving, maar sprong foutloos naar de finish. In de barrage reed Hilde een hele fijne foutloze ronde, echter verloor ze de toegestane tijd een beetje uit het oog, waardoor ze tegen 3 tijdstrafpunten aan liepen. Jur Vrieling beoordeelde de wijze van rijden van de barragekandidaten. Hij roemde Hilde om haar zachte handgebruik en de wijze waarop ze Gin-Tonic tijdens het parcours schoolt. Een volgprijs kon ze nog van het wedstrijdsecretariaat halen. 

Het progressief werd gelijk op tijd verreden. Hilde ging voor een foutloze ronde en dat lukte. Korte wendingen rijden heeft ze niet geprobeerd omdat eerst de ontspanning en de opleiding bovenaan staat.

Dinsdag 27 en woensdag 28 december gingen Hilde met Flügel en Mieke met Make My Day naar Zuidbroek. Flügel liet zien een zeer constant presterend paard te zijn. Met schitterend gereden rondjes, vol onstpanning en perfect gereden afstanden konden ze een 5e en 8e prijs mee naar huis nemen. In de finale kregen ze een ontzettende pechfout, maar konden ze met een goed gevoel naar huis gaan. 

Mieke had helaas minder geluk in Zuidbroek. Een klap van een paard op het voorterrein leidde er toe dat ze het concours vroegtijdig moest verlaten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.