Over ons » Nieuws

Icebreaker verkocht

Icebreaker is verkocht naar China. Via de bemiddeling van Jan en Debby Wolters is ze bij een 12 jarig meisje terecht gekomen als leerpaard. 

Gezien haar uitstekende karakter, haar instelling en grootte denken wij dat ze daar haar juiste plek heeft gevonden.

Lees meer »

Plek 1 en 2 op train and trade Exloo

Tijdens de train en trade in Exloo op 15 maart 2019 waren Toni Hassmann en Clarissa Crotta uitgenodigd om de deelnemende combinaties van commentaar te voorzien. 

Hilde had een super avond! Met Jill kreeg ze de hoogste beoordeling en daarmee pakte ze de overwinning. Slechts 0,1 punt lager eindigde Jappeloup op de tweede plaats. Hassmann roemde beide paarden om hun voorzichtigheid en fijne galop.Hij vond met name de krachtige afdruk van Jill de doorslaggevende factor voor de eindoverwinning. 

Lees meer »

Gin-Tonic naar prachtige tweede plaats in CSI rubriek Zuidbroek

Marleen en Gin-Tonic hebben zojuist een prachtige tweede plaats behaald tijdens de CSI* in Zuidbroek. In het klassiek direct op tijd waarin maar liefst 80 deelnemers van start gingen, reed Marleen van start tot finish de kortste lijnen. Gin-Tonic toonde haar klasse door supersnel van de grond te springen en overal de voorwaartse afstand aan te pakken. Daarmee werd de tweede plaats veilig gesteld en een plek in de grote finale die zaterdag 5 januari verreden zal worden over een 1.30m parcours met barrage. 

Lees meer »

Gin-Tonic wint M rubriek in Zuidbroek

Het klassieke parcours M springen tijdens IICH Groningen werd gewonnen door Marleen Meijer en Gin-Tonic. Met een pijlsnelle rit wisten ze iedereen voor te blijven. De overige parcoursen heeft Marleen rustig gereden om in de finale nog een keer te kunnen uithalen. 

Het finaleparcours werd foutloos afgelegd en in de barrage wilde Marleen voluit gaan en een communicatiestoring tussen haar en Gin-Tonic leverde een "langsloper" op. Helaas 4 strafpunten en daarmee buiten de prijzen. 

Begin januari 2019 komen ze nog in actie tijdens het CSI.

Lees meer »

Icebreaker wint vijfde prijs op IICH Groningen

Hilde en Icebreaker kenden een goede start van IICH Groningen dat in Zuidbroek wordt gereden. Het eerste parcours werd foutloos gereden en een snelle barrage waarvan de tijd goed was geweest voor een vierde plaats leverde een fout op de laatste hindernis op. Daarmee werden ze 16e in een rubriek waarin 15 prijzen werden verdeeld. 's Avonds in het twee fasen namen ze revanche en reden ze een keurige foutloze, en snelle rit die het vijfde geld opleverde. De volgende dag in het progressief liepen de twee tegen een fout aan op hindernis 1.

Met deze resultaten hadden ze zich geplaatst voor de grote finale. Omdat Hilde andere verplichtingen had, hebben ze de finale laten schieten.

Lees meer »

Finale NIC de dag met elk parcours een balk

De finale van de Noordelijke Indoor Kampioenschappen was ook opengesteld voor deelnemers die niet meededen met de competitie. 

Hilde had zowel met Dior S als met Icebreaker een fout in de klasse L en ook Make My Day was even niet scherp genoeg. Beide parcoursen had ze een fout in de dubbel. Uiteindelijk wisten ze de tiende plaats in het kampioenschap vast te houden.

Jappeloup maakte haar wedstrijddebuut met Hilde in de klasse BB en had twee springfouten. Opvallend was dat ze rustig en kalm was en haar gemakkelijke rijdbaarheid liet zien. 

Lees meer »

Tweede wedstrijd Noordelijke Indoor Kampioenschappen minder succesvol

De tweede wedstrijd van de Noordelijke Indoor Kampioenschappen in Zwaagwesteinde was minder succesvol dan de wedstrijd in Appingedam. Het eerste rondje kreeg Make My Day een ongelukkige fout op de insprong van de tweede dubbel. Het tweede rondje ging over hetzelfde parcours maar nu gelijk op tijd. Dit parcours werd foutloos afgelegd en uiteindelijk beloond met een zevende prijs. Na twee wedstrijden staan Mieke en Make My Day op een voorlopige tiende plaats in het tussenklassement.

Lees meer »

Twee oranje linten en Dior M + 1

Jappeloup heeft haar eerste oranje lint gewonnen. In de klasse BB 90 cm liep ze een keurige foutloze rit die met 77.5 punten werd beloond. Make My Day was ook weer scherp en was ook foutloos in een snelle tijd, eveneens goed voor het oranje lint. Icebreaker had een vrije dag en Dior liep haar eerste nul ronde met alleen een balk op de uitsprong van de driesprong. M+1 geklasseerd dus!

Lees meer »

Goede start Noordelijke Indoorkampioenschappen Appingedam

De eerste selectiewedstrijd in Appingedam leverde Mieke een goede uitgangspositie op. Het eerste parcours was ze dubbel foutloos, maar niet snel genoeg. Een negende plaats was de beloning. Het tweede parcours, een twee fasen, werd wederom foutloos afgelegd en dit keer waren ze wel snel. Een mooie vierde plaats was het resultaat. 

Lees meer »

Weer oranje lint voor Icebreaker

Icebreaker is in vorm! Vandaag won ze samen met Hilde weer het oranje lint in Exloo. In de klasse L kwamen 32 combinaties aan de start en Hilde was de snelste foutloze combinatie.

Lees meer »

Eerste indoorconcours 3 prijzen

Het eerste indoorconcours dat we reden was woensdag 10 oktober in Exloo. Mieke won de klasse L met Make My Day en Hilde was tweede met Icebreaker en derde met Dior S. Mieke heeft zich opgegeven voor de Noord Nederlandse kampioenschappen. Appingedam, Zwaagwesteinde en Exloo zijn de drie competitiewedstrijden die nu voor haar op het programma staan. 

Lees meer »