Over ons » Nieuws

Nieuwe aanwinst: Foloma VDL

20 november 2021 heeft Foloma VDL een stal ingenomen. 

Foloma VDL is een voorlopig keurmerrie van Baltic VDL uit een keur prefentie prestatie merrie van Indorado. 

Ze verwacht in februari 2022 een veulen van Zinelord VDL.

Lees meer »

Ruby Port behaalt het D-OC-predicaat

Ruby Port heeft het D-OC-predicaat gehaald met een mooie score. Ook Gin-Tonic bewijst meteen met haar eerste fokproduct dat het met de gezondheid wel goed zit! Moeder Malibu heeft van al haar 14 nakomelingen uitsluitend gezonde paarden gegeven. 

Lees meer »

Ruby Port aangewezen voor Centrale Keuring

Tijdens de veulenkeuring in Eext op 10 juli 2021 kreeg Ruby Port van het Deurzerdiep een doorverwijzing voor de Centrale Keuring in Exloo. Ze toonde zich goed en kreeg een mooi commentaar: Veulen met veel uitstraling, ruim voldoende ontwikkeling, goed in het rechthoeksmodel, goed ontwikkelde schoft- en schouderpartij en een krachtige galop.

Lees meer »

Ruby Port van het Deurzerdiep geboren

7 april is Ruby Port van het Deurzerdiep geboren. Het is de eerste nakomeling van Gin-Tonic. De vader van Ruby Port is Carrera VDL. 

Ruby Port is een vosmerrie met vier witte voeten en een blesje. Het lijkt een groot veulen met veel ras. 

 

 

Lees meer »

Van sport naar fokkerij

Jarenlang heeft onze stal in het teken gestaan van de springsport. Met voornamelijk eigen (op)fokproducten werden vrijwel wekelijks wedstrijden gereden. Het doel was het opleiden van eerlijke, rijdbare springpaarden die we in de loop der jaren over de hele wereld verkocht hebben.

Maar aan alles komt een eind, zo ook aan onze sportieve carrières. Maar een leven zonder paarden is ondenkbaar en daarom hebben we besloten ons te gaan richten op de fokkerij. Het doel is onveranderd: het fokken van eerlijke, rijdbare, kwaliteitsvolle paarden voor de nationale en internationale springsport.

Lees meer »

Icebreaker verkocht

Icebreaker is verkocht naar China. Via de bemiddeling van Jan en Debby Wolters is ze bij een 12 jarig meisje terecht gekomen als leerpaard. 

Gezien haar uitstekende karakter, haar instelling en grootte denken wij dat ze daar haar juiste plek heeft gevonden.

Lees meer »

Plek 1 en 2 op train and trade Exloo

Tijdens de train en trade in Exloo op 15 maart 2019 waren Toni Hassmann en Clarissa Crotta uitgenodigd om de deelnemende combinaties van commentaar te voorzien. 

Hilde had een super avond! Met Jill kreeg ze de hoogste beoordeling en daarmee pakte ze de overwinning. Slechts 0,1 punt lager eindigde Jappeloup op de tweede plaats. Hassmann roemde beide paarden om hun voorzichtigheid en fijne galop.Hij vond met name de krachtige afdruk van Jill de doorslaggevende factor voor de eindoverwinning. 

Lees meer »

Gin-Tonic naar prachtige tweede plaats in CSI rubriek Zuidbroek

Marleen en Gin-Tonic hebben zojuist een prachtige tweede plaats behaald tijdens de CSI* in Zuidbroek. In het klassiek direct op tijd waarin maar liefst 80 deelnemers van start gingen, reed Marleen van start tot finish de kortste lijnen. Gin-Tonic toonde haar klasse door supersnel van de grond te springen en overal de voorwaartse afstand aan te pakken. Daarmee werd de tweede plaats veilig gesteld en een plek in de grote finale die zaterdag 5 januari verreden zal worden over een 1.30m parcours met barrage. 

Lees meer »

Gin-Tonic wint M rubriek in Zuidbroek

Het klassieke parcours M springen tijdens IICH Groningen werd gewonnen door Marleen Meijer en Gin-Tonic. Met een pijlsnelle rit wisten ze iedereen voor te blijven. De overige parcoursen heeft Marleen rustig gereden om in de finale nog een keer te kunnen uithalen. 

Het finaleparcours werd foutloos afgelegd en in de barrage wilde Marleen voluit gaan en een communicatiestoring tussen haar en Gin-Tonic leverde een "langsloper" op. Helaas 4 strafpunten en daarmee buiten de prijzen. 

Begin januari 2019 komen ze nog in actie tijdens het CSI.

Lees meer »