Over ons » Nieuws

Harvey liep gisteren in Dalerveen zowel in de klasse L als in de klasse M. In de klasse L liep hij met veel gemak foutloos rond hetgeen een derde plaats opleverde. Daarna maakte hij zijn debuut in de klasse M. Een ongelukkige fout op hindernis 1 leverde 4 strafpunten op. De rest van het rondje toonde hij zijn vermogen en liep verder keurig foutloos rond. 

Gin-Tonic had last van de kou, was veel te fris en kreeg een fout op de laatste.

Flügel sprong haar beste rondje sinds haar wedstrijdrentree. Een mooie foutloze rit leverde haar een derde plaats op. 

Lees meer »

Tijdens het IICH Groningen te Zuidbroek heeft Marleen Meijer het wedstrijdjaar goed afgesloten.

Met Harvey had ze mooie rondjes in de klasse L springen, waar hij veel geleerd heeft en heeft laten zien over echt veel vermogen te beschikken. 

In de klasse M sprong Flügel steeds fijn rond. Ze heeft tijdens deze twee dagen veel wedstrijdritme opgedaan. Een mooie training om binnenkort een keer de overstap naar de klasse Z te maken. 

Gin-Tonic heeft haar kwaliteiten getoond in Zuidbroek. Super snel, gretig en bloedvoorzichtig was ze in de vier M parcoursen die ze heeft gelopen. Gezien haar kwaliteiten hebben we in overleg met Marleen besloten absoluut niet voor een snelle tijd te rijden, maar gewoon voor de ervaring keurige rondjes te rijden.

In februari staan de provinciale kampioenschappen op het programma, en daarna zal ook Gin-Tonic de overstap naar de klasse Z gaan maken. 

Lees meer »

Door de aanhoudende blessure van Mieke, is Make My Day vandaag vertrokken naar haar nieuwe ruiter. Martijn Wekema zal de komende maanden de training voor zijn rekening nemen en haar op concours uitbrengen. 

Martijn is nog maar 13 jaar en heeft onlangs zijn C pony verkocht waar hij verschillende aansprekende resultaten mee heeft behaald, waaronder een Drentse titel. 

Make My Day zal voor hem tijdelijk dienen als leerpaard. We hopen dat er maar veel lintjes mogen worden behaald!!

Lees meer »

Vandaag is Grandprix vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar in Duitsland. Hij zal daar zijn springcarrière voortzetten. Wij wensen de nieuwe eigenaar veel (sportief) plezier met hem!

Lees meer »

Vanavond heeft Flügel na een lange wedstrijdstop haar rentree in de wedstrijdring gemaakt. Met Marleen Meijer, die haar vanaf nu uitbrengt op wedstrijden, liep ze een fijne foutloze ronde in de klasse L. In de klasse M kregen ze helaas 4 strafpunten. Ze moeten nog even wat meters met elkaar gaan maken voor de optimale afstemming, maar het begin is er weer en leek heel goed!

Lees meer »

Monique de Jong heeft Indian Rose verkocht. 

Indian Rose heeft een fijne nieuwe stal gevonden bij een jonge amazone, die deze talentvolle merrie verder in de springsport zal gaan opleiden.

We wensen de nieuwe combinatie heel veel plezier en succes!

Lees meer »

Gisteren werd ons vermoeden bevestigd; Malibu is helaas niet drachtig geworden van Falaise de Muze en zal dus geen veulentje krijgen in 2018.

Met haar 23 jaar is ze uiteraard ook op een leeftijd aangekomen dat ze kan genieten van haar welverdiende pensioen. Ze zal de laatste jaren van haar leven dan ook lekker in de weide kunnen doorbrengen.

We hebben 14 prachtige nakomelingen van haar mogen krijgen na een succesvolle sportieve carrière waarbij ze 2x Z springen heeft gelopen en onder Hilde het sportpredikaat heeft behaald. Ondertussen haalde ze haar ster en keur predikaat waarna we haar PROK hebben laten keuren en daarmee verdiende ze het predikaat elite.

Op haar eerste drie nakomelingen behaalde ze vervolgens het prestatiepredikaat.

Wat een geweldige merrie!

Echt oprecht jammer dat we niet nog een veulentje van haar kunnen verwelkomen.

Lees meer »

Vandaag hebben we Malibu jr (v. Falaise de Muze) afgeleverd bij Egbert Schep in Tull en 't Waal. Naar alle waarschijlijkheid de laatste nakomeling van onze fantastische merrie Malibu heeft een fantastische nieuwe stal gevonden. Hij zal daar alle mogelijkheden krijgen om zich in de toekomst te ontwikkelen tot een goed sportpaard.

We wensen Stal Schep veel geluk toe met hun nieuwe aankoop!

Lees meer »