Over ons » Nieuws

Hilde twee keer in top drie in Exloo

Hilde heeft vandaag de klasse B springen gewonnen met Gin-Tonic met 81,5 punten voor de wijze van rijden. Met Gaya reed ze in dezelfde rubriek ook foutloos en die rit werd beloond met 78,5 punten en leverde een derde prijs op. 

 

Hilde heeft de laatste maanden veel tijd geïnvesteerd in dressuurmatige training en is weinig op concours geweest. De komende weken zal ze weer regelmatig in de wedstrijdring te zien zijn met deze beide paarden. 

Lees meer »

Drie paarden, drie oranje linten

Harvey sprong vanmiddag onder Hilde heel ontspannen foutloos rond en kreeg 78 punten voor de wijze van rijden. Door deze prestatie werd het oranje lint veilig gesteld.

Vanmiddag maakte Hilde haar debuut met Gaya, die ze nog maar een week onder het zadel heeft. De combinatie startte om elkaar nog wat beter te leren kennen in de klasse BB. Een keurige foutloze ronde, met uiteraard nog wel een aantal verbeterpunten, leverde 73,5 punten op en ook het oranje lint.

Bernise reed Make My Day in de klasse B. En zoals elke week ging Make My Day ook vanavond foutloos rond. Hun rit werd beloond met 75,5 punten en daarmee konden ook zij het oranje lint mee naar huis nemen. 

 

Lees meer »

Eindelijk een echte Malibu

Afgelopen nacht om 3.45 uur heeft onze 23 jarige fokmerrie Malibu het leven geschonken aan een schitterend hengstveulen die als vader de hengst Falaise de Muze heeft. 

 

Als eerbetoon aan moeder Malibu hebben we haar veertiende nakomeling ook Malibu genoemd. 

 

Moeder Malibu heeft als stamboeknaam Merel en is door ons Malibu genoemd. Tijdens en na haar sportieve carrière, die haar het sportpredikaat heeft opgeleverd, heeft ze inmiddels veertien veulens gebracht. Jaarlijks een veulen en vrijwel altijd in één keer drachtig. Voor ons een gouden fokmerrie.

 

En nu dan eindelijk een echte Malibu!

 

Lees meer »

Twee keer oranje en een keer rood

Hilde en Harvey hebben vanmiddag het oranje lint in Exloo in de klasse BB gewonnen. Volgende week gaat Hilde hem B starten. 

 

Gin-Tonic sprong wederom een foutloze ronde in de klasse L. Ook de barrage werd foutloos beëindigd. De tweede tijd was hier goed voor het rode lint. 

 

Bernise en Make My Day blijven constant presteren. Met de mooiste ronde tot nu toe wisten ze in de klasse B wederom het oranje lint te veroveren. 

 

 

Lees meer »

Januari 2017 goed afgesloten

In januari 2017 hebben Hilde en Bernise zich beperkt tot het rijden van wedstrijden in het thuiscomplex in Exloo. 

Harvey heeft wekelijks gelopen en heeft veel geleerd. Hilde zal hem in de loop van februari B gaan starten. 

Bernise en Make My Day hebben de smaak volledig te pakken. Ze hebben uitsluitend foutloze rondjes gereden en onderhand een oranje en rood lint verzameld. 

Gin-Tonic heeft onder Hilde de overstap naar de klasse L gemaakt. De overgang van de B naar de L is niet altijd even gemakkelijk en de eerste ronde van Gin-Tonic was nog even wennen. Maar met twee foutloze rondjes tijdens de laatste twee wedstrijden, staat de teller toch alweer op 4 winstpunten. 

Flügel heeft de minste wedstrijden gelopen in januari. Hilde heeft haar eind januari een keertje gestart en toen kregen ze helaas een pechfoutje in het M. 

Op naar de maand februari!

Lees meer »

Drie prijzen op eerste concours van 2017

In de vernieuwde wedstrijdhal van Exloo, waar met ingang van 11 januari 2017 wekelijks op woensdag springwedstrijden worden gehouden, stond een prachtig parcours opgesteld.

Hilde reed Harvey in de klasse BB. Beide rondjes werden met 4 strafpunten beëindigd. Harvey leert snel en laat steeds betere sprongen zien. 

Gin-Tonic liep een foutloze ronde in de klasse B met Hilde die beloond werd met 77 stijlpunten. Dit leverde hun een derde plaats op.

Het was onderhand al weer een maand geleden dat Hilde met Flügel M had gereden. Een pittig M parcours leverde voor veel combinaties problemen op. Flügel was wat gretig en daardoor viel de balk op de insprong van de dubbel maar verder werd het parcours probleemloos afgelegd. Er wist maar één combinatie foutloos door het parcours te komen, waardoor Hilde en Flügel de tweede prijs mee mochten nemen. 

Door het ongeluk van Mieke rijdt Bernise Make My Day. Na meer dan 1.5 jaar niet op concours te zijn geweest reed Bernise haar eerste wedstrijdrondje weer. Make My Day deed wat ze zo vaak doet, namelijk foutloos rondgaan. Hun rit werd beloond met 79 punten en het oranje lint. Een prachtige comeback voor Bernise die het komende half jaar zeker de beschikking over Make My Day heeft. 

Lees meer »

Succesvol IICH Groningen voor Hilde

Vrijdag 23 december stond de klasse B springen op het programma tijdens IICH Groningen in de Van der Valk hallen te Zuidbroek. Hilde had Gin-Tonic meegenomen. In het klassiek was Gin-Tonic nog een beetje onder de indruk van de omgeving, maar sprong foutloos naar de finish. In de barrage reed Hilde een hele fijne foutloze ronde, echter verloor ze de toegestane tijd een beetje uit het oog, waardoor ze tegen 3 tijdstrafpunten aan liepen. Jur Vrieling beoordeelde de wijze van rijden van de barragekandidaten. Hij roemde Hilde om haar zachte handgebruik en de wijze waarop ze Gin-Tonic tijdens het parcours schoolt. Een volgprijs kon ze nog van het wedstrijdsecretariaat halen. 

Het progressief werd gelijk op tijd verreden. Hilde ging voor een foutloze ronde en dat lukte. Korte wendingen rijden heeft ze niet geprobeerd omdat eerst de ontspanning en de opleiding bovenaan staat.

Dinsdag 27 en woensdag 28 december gingen Hilde met Flügel en Mieke met Make My Day naar Zuidbroek. Flügel liet zien een zeer constant presterend paard te zijn. Met schitterend gereden rondjes, vol onstpanning en perfect gereden afstanden konden ze een 5e en 8e prijs mee naar huis nemen. In de finale kregen ze een ontzettende pechfout, maar konden ze met een goed gevoel naar huis gaan. 

Mieke had helaas minder geluk in Zuidbroek. Een klap van een paard op het voorterrein leidde er toe dat ze het concours vroegtijdig moest verlaten.

Lees meer »

Leerzaam weekend in Exloo voor Eldorado's. Flügel weer foutloos in de M!

Zaterdag 3 en zondag 4 december stond het Hippisch Centrum Exloo in het teken van een springwedstrijd. Hilde heeft beide dagen de Eldorado's gestart. Op zaterdag maakte Harvey zijn wedstrijddebuut in de klasse BB. De dubbel was nog wat lastig, maar de derde keer ging hij er toch door en vervolgde het parcours zonder fouten. Grandprix maakte zich in de klasse B wat sterk en kreeg een foutje. Gin-Tonic had een hele fijne ronde in de B, maar kreeg helaas onderweg een springfout. Flügel sprong dubbel foutloos in het M en nam nog een achtste prijs mee. 

 

Zondag liepen de jonge paarden allemaal een stuk beter. Harvey liep weer naar de finish en dit keer zonder hapering in de dubbel. Grandprix kreeg weer een fout, maar sprong veel beter en liet zich beter rijden. Gin-Tonic sprong geweldig en bleef foutloos. De rit werd beloond met 79 punten en leverde het rode lint op. 

 

Make My Day maakte ook haar wedstrijdrentree. Na het Roldermarkt concours werd ze ziek en na diverse onderzoeken werd de diagnose gesteld. Na een antibioticakuur kon Mieke de training weer langzaam hervatten. In Exloo reed ze een rondje B. Make My Day was gretig en had er weer zin in. Op naar de volgende wedstrijden in de klasse L!

Lees meer »

Oranje en rode lint in Bronneger

Na een wedstrijdpauze van 2 maanden ging Gin-Tonic weer mee naar Bronneger. Een prachtige foutloze rit werd beloond met 81 punten en dat leverde het oranje lint op.

Flügel liep in haar vierde M wedstrijd naar haar 7e winstpunt en behaalde met een dubbele foutloze ronde de tweede plaats.

Lees meer »

Eerste oranje lint voor Flügel in de klasse M. Grandprix wordt 2e in de B.

In Bronneger startte Hilde zowel Grandprix als Flügel. In zijn tweede B wedstrijd liep Grandprix een hele mooie foutloze ronde. Ze kwamen hiermee op een tweede plaats terecht.

In de klasse M startte Hilde Flügel. In beide fases werden geen strafpunten gemaakt en de tijd van de tweede fase was voldoende voor de overwinning. Het eerste oranje lint in de klasse M is daarmee een feit!

Lees meer »

Grandprix wint BB in Bronneger en Flügel is M geklasseerd

In Bronneger maakten Hilde en Grandprix hun indoordebuut. Grandprix liep een keurige foutloze ronde in de klasse BB en ze verdienden 80 punten voor de wijze van rijden. Dat leverde hun de overwinning op.

 

Hilde startte Flügel in de klasse M en gingen dubbel foutloos rond. Dat leverde hun 2 winstpunten op! Daarmee is Flügel de vierde nakomeling van Malibu die M geklasseerd is!

Lees meer »