Over ons » Nieuws

Gaya verkocht aan jonge amazone

Vandaag hebben we Gaya verkocht aan nog maar een 12 jarige amazone. Gaya zal voor haar het paard zijn waarmee ze de overstap van de ponys naar de paarden gaat maken. 

We wensen de familie Haij uit Amersfoort heel veel plezier met dit fijne, lieve paard

Lees meer »

Indian Rose verkocht

Monique de Jong heeft Indian Rose verkocht. 

Indian Rose heeft een fijne nieuwe stal gevonden bij een jonge amazone, die deze talentvolle merrie verder in de springsport zal gaan opleiden.

We wensen de nieuwe combinatie heel veel plezier en succes!

Lees meer »

Geen veulen voor Malibu in 2018

Gisteren werd ons vermoeden bevestigd; Malibu is helaas niet drachtig geworden van Falaise de Muze en zal dus geen veulentje krijgen in 2018.

Met haar 23 jaar is ze uiteraard ook op een leeftijd aangekomen dat ze kan genieten van haar welverdiende pensioen. Ze zal de laatste jaren van haar leven dan ook lekker in de weide kunnen doorbrengen.

We hebben 14 prachtige nakomelingen van haar mogen krijgen na een succesvolle sportieve carrière waarbij ze 2x Z springen heeft gelopen en onder Hilde het sportpredikaat heeft behaald. Ondertussen haalde ze haar ster en keur predikaat waarna we haar PROK hebben laten keuren en daarmee verdiende ze het predikaat elite.

Op haar eerste drie nakomelingen behaalde ze vervolgens het prestatiepredikaat.

Wat een geweldige merrie!

Echt oprecht jammer dat we niet nog een veulentje van haar kunnen verwelkomen.

Lees meer »

Malibu jr afgeleverd bij Egbert Schep

Vandaag hebben we Malibu jr (v. Falaise de Muze) afgeleverd bij Egbert Schep in Tull en 't Waal. Naar alle waarschijlijkheid de laatste nakomeling van onze fantastische merrie Malibu heeft een fantastische nieuwe stal gevonden. Hij zal daar alle mogelijkheden krijgen om zich in de toekomst te ontwikkelen tot een goed sportpaard.

We wensen Stal Schep veel geluk toe met hun nieuwe aankoop!

Lees meer »

Vijfde prijs voor Indian Rose

Indian Rose en Monique de Jong behaalden vanmiddag een vijfde plaats in de klasse B springen in Tolbert. Een nette foutloze rit leverde voldoende punten op voor de vijfde plaats.

Indian Rose is natuurlijk nog maar vier jaar oud maar begint steeds beter te springen. Monique traint haar rustig verder, laat haar wat sterker worden en gaat straks vol vertrouwen een mooi indoor seizoen tegemoet!

Lees meer »

Opnieuw tweede plaats voor Gin-Tonic

Gin-Tonic en Marleen Meijer hebben weinig tijd nodig gehad om aan elkaar te wennen. Ook in Exloo gingen ze vandaag gemakkelijk foutloos rond. Wederom konden ze een tweede prijs mee naar huis nemen. 

Lees meer »

Gin-Tonic springt naar tweede plaats

Op haar eerste wedstrijd onder Marleen Meijer heeft Gin-Tonic in Dalerveen in de klasse L springen een tweede prijs gehaald. 

Gin-Tonic sprong met veel gemak en overtuiging foutloos rond. 

Lees meer »

Gaya neemt tweede prijs mee naar huis

Tijdens CH Dalerveen zette Hilde de goede lijn met Gaya van de afgelopen weken voort. Gaya stond er scherp aan en sprong een hele fijne foutloze ronde die beloond werd met 78,5 punt. Daarmee wonnen ze de tweede prijs. 

Lees meer »

Gin-Tonic springt naar derde plaats in Eext

Vrijdagavond 2 juni is Hilde met Gin-Tonic en Gaya afgereisd naar Eext. Gaya kreeg een ongelukkige fout op hindernis 1 maar sprong verder een hele mooie foutloze ronde. 

Gin-Tonic sprong super foutloos rond en won de derde prijs. 

Lees meer »

Indian Rose en Monique de Jong derde in finale kwaliteitsbeoordeling

Monique de Jong, die Indian Rose samen met ons in eigendom heeft, heeft in april meegedaan aan de "De Boer Horsetrucks Jonge Springpaarden Opleiding". Onder leiding van Daan van Geel en Erik Naberink hebben ze drie weken getraind. De finale vond gisteravond plaats in Dalerveen. 

Dertig vier- en vijfjarige paarden sprongen een parcours over dezelfde hoogte waarna een deskundige jury de rondjes beoordeelde en punten toekende. Indian Rose en Monique de Jong, die in tegenstelling tot veel andere deelnemers nog niet hadden deelgenomen aan officiële springwedstrijden, reden een keurige foutloze ronde die 77,5 punten opleverde. In de einduitslag verdienden ze daarmee een mooie derde plaats. 

Lees meer »