Over ons » Nieuws

Outdoorseizoen goed afgesloten

Tijdens de laatste wedstrijden van het outdoorseizoen liepen de paarden allemaal een keer in de prijzen. Icebreaker kende een goede reeks wedstrijden met 4 foutloze rondjes op rij. Eind september tijdens CH Bronneger startte Mieke Make My Day voor het eerste in de klasse M. Op de voorlaatste hindernis viel de balk waardoor er 4 strafpunten werden genoteerd. M+1 dus!!

Lees meer »

Gin-Tonic succesvol gestart op CSI* De Wolden

Tijdens de tweede week van het CSI De Wolden heeft Marleen Gin-Tonic in de één ster rubrieken gestart. In de beide kwalificaties voor de Grote Prijs bleven ze foutloos en haalden ze twee keer een volgprijs. In de Grand Prix CSI* hadden ze een foutloos basisparcours. In de barrage hadden ze een snelle tijd (5e tijd) maar helaas een fout op de laatste hindernis. Gin-Tonic heeft laten zien het niveau met gemak aan te kunnen. Zie video.

 

Lees meer »

Icebreaker wint, Gin-Tonic tweede

Tijdens het Koningsdagconcours in Dalerveen wisten Hilde en Icebreaker de klasse B springen te winnen met een foutloze rit, die met 80 punten werd beoordeeld.

Gin-Tonic sprong met Marleen een hele goede foutloze rit in de klasse Z. Hun tijd was goed voor het rode lint. 

Lees meer »

Harvey wint klassiek op Indoor Tolbert

Harvey heeft het klassieke parcours van de eerste groep L springen gewonnen met Marleen. 

Een dubbele foutloze ronde en een snelle barrage waren voldoende voor de overwinning. De rubrieksponsor stelde een mooie statiedeken ter beschikking voor de winnaar. 

Lees meer »

Flügel en Gin-Tonic Z springen geklasseerd

Vanmiddag heeft Marleen Meijer zowel Flügel als Gin-Tonic tijdens het concours in Exloo voor de eerste keer in de klasse Z springen gestart. Beide merries hadden één springfout. Flügel kreeg een ongelukkige fout op een steilsprong maar toonde aan dat de klasse Z springen voor haar prima te doen is.

 

Gin-Tonic is een paard dat ogenschijnlijk het laatste vermogen blijkt te bezitten. Af en toe laat ze zich in de wendingen nog niet helemaal fijn bewerken, hetgeen haar ook een fout opleverde.

 

Na Vieux, Amaretto en Baileys zijn Flügel en Gin-Tonic de 4e en 5e nakomeling van Malibu die tenminste Z geklasseerd zijn!

Lees meer »

Twee overwinningen voor Martijn en Make My Day

Martijn en Make My Day hebben vanavond twee overwinningen behaald in Exloo. Zowel in de klasse BB als in de klasse B konden ze het oranje lint ophalen.

 

Martijn reed hele nette rondjes die met hoge steilpunten werden beloond. 

Volgende week donderdagavond staat Bronneger op het programma!

Lees meer »

Twee derde prijzen in Dalerveen, Harvey maakt debuut in klasse M

Harvey liep gisteren in Dalerveen zowel in de klasse L als in de klasse M. In de klasse L liep hij met veel gemak foutloos rond hetgeen een derde plaats opleverde. Daarna maakte hij zijn debuut in de klasse M. Een ongelukkige fout op hindernis 1 leverde 4 strafpunten op. De rest van het rondje toonde hij zijn vermogen en liep verder keurig foutloos rond. 

Gin-Tonic had last van de kou, was veel te fris en kreeg een fout op de laatste.

Flügel sprong haar beste rondje sinds haar wedstrijdrentree. Een mooie foutloze rit leverde haar een derde plaats op. 

Lees meer »

Wedstrijdjaar 2017 goed afgesloten tijdens IICH Groningen

Tijdens het IICH Groningen te Zuidbroek heeft Marleen Meijer het wedstrijdjaar goed afgesloten.

Met Harvey had ze mooie rondjes in de klasse L springen, waar hij veel geleerd heeft en heeft laten zien over echt veel vermogen te beschikken. 

In de klasse M sprong Flügel steeds fijn rond. Ze heeft tijdens deze twee dagen veel wedstrijdritme opgedaan. Een mooie training om binnenkort een keer de overstap naar de klasse Z te maken. 

Gin-Tonic heeft haar kwaliteiten getoond in Zuidbroek. Super snel, gretig en bloedvoorzichtig was ze in de vier M parcoursen die ze heeft gelopen. Gezien haar kwaliteiten hebben we in overleg met Marleen besloten absoluut niet voor een snelle tijd te rijden, maar gewoon voor de ervaring keurige rondjes te rijden.

In februari staan de provinciale kampioenschappen op het programma, en daarna zal ook Gin-Tonic de overstap naar de klasse Z gaan maken. 

Lees meer »

Make My Day heeft nieuwe ruiter

Door de aanhoudende blessure van Mieke, is Make My Day vandaag vertrokken naar haar nieuwe ruiter. Martijn Wekema zal de komende maanden de training voor zijn rekening nemen en haar op concours uitbrengen. 

Martijn is nog maar 13 jaar en heeft onlangs zijn C pony verkocht waar hij verschillende aansprekende resultaten mee heeft behaald, waaronder een Drentse titel. 

Make My Day zal voor hem tijdelijk dienen als leerpaard. We hopen dat er maar veel lintjes mogen worden behaald!!

Lees meer »

Grandprix verkocht

Vandaag is Grandprix vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar in Duitsland. Hij zal daar zijn springcarrière voortzetten. Wij wensen de nieuwe eigenaar veel (sportief) plezier met hem!

Lees meer »

Flügel maakt wedstrijdrentree in klasse M springen

Vanavond heeft Flügel na een lange wedstrijdstop haar rentree in de wedstrijdring gemaakt. Met Marleen Meijer, die haar vanaf nu uitbrengt op wedstrijden, liep ze een fijne foutloze ronde in de klasse L. In de klasse M kregen ze helaas 4 strafpunten. Ze moeten nog even wat meters met elkaar gaan maken voor de optimale afstemming, maar het begin is er weer en leek heel goed!

Lees meer »